Pälsprodukter

Klicka på bilderna för att se ex på pälsprodukterna.

Skinn

Västar

Små produkter

Facebook webshop

I Hantverksutställningen finns alla webshopens produkter färdiga att tas med eller  skickas per post.

Då vi väljer fåren till avel lägger vi stor vikt vid skinnes färg och lock. Kriteriet för locken är 6-9 krus per 3 cm på ett 4 mån gammalt lamm.  Längden på pälsskinnen är i regel ca 2-3 cm och locken fast.

Alla produkter är unika, ideerna till västarna föds med lammen. Priset beror på antalet skinn som behövs, fickor, kantningar, skinntryck, fastsättning osv.nspirationen till västarna kommer redan då lammen föds. Det finns inte 2 likadana västar.Min utmaning är att vända ev. färgfel och ojämnheter till sin fördel ,speciellt i de Wilda Wästarna och att varje minsta skinnremsa hittar sin plats i kollektionen.

Skinn

Plädskinn finns i varierande längd och storlek. De är varma och dekorativa i soffan, bilen eller för babyn. Rekommenderas för liggpatienter.
Beredningen är huvudsakligen inhemsk, enligt finländska miljökrav, giftfri. Skötseln är flitig vädring, ut i snön,  borstning , skumtvätt eller kemisk. Kan hårdna om de  dränks i vatten.
1.Plädskinn
2.Pälsskinn

Västar

Det finns inte två likadana västar. Bilderna visar några västtyper, endel finns att få färdiga , andra görs på beställning. Beroende på skinnurvalet planerar vi din just väst enligt önskemål.

Tag gärna kontakt: jill@stentorp.fi eller 0400 844 506.