Pälsprodukter

FacebookShare

Då vi väljer fåren till avel lägger vi stor vikt vid skinnes färg och lock. Kriteriet för locken är 6-9 krus per 3 cm på ett 4 mån gammalt lamm.  Längden på pälsskinnen är i regel ca 2-3 cm och locken fast. Alla produkter är unika, ideerna till västarna föds med lammen. Priset beror på antalet skinn som behövs, fickor, kantningar, skinntryck, fastsättning osv.

Tag gärna kontakt: jill@stentorp.fi eller 0400 844 506.

Klicka på bilderna för att se ex på pälsprodukterna

 

Skinn

Västar

Små produkter

Inspirationen till västarna kommer redan då lammen föds. Det finns inte 2 likadana västar.Min utmaning är att vända ev. färgfel och ojämnheter till sin fördel ,speciellt i de Wilda Wästarna och att varje minsta skinnremsa hittar sin plats i kollektionen.

Skinn

Plädskinn finns i varierande längd och storlek. De är varma och dekorativa i soffan, bilen eller för babyn. Rekommenderas för liggpatienter.
Beredningen är huvudsakligen inhemsk, enligt finländska miljökrav, giftfri. Skötseln är flitig vädring, ut i snön,  borstning , skumtvätt eller kemisk. Kan hårdna om de  dränks i vatten.
1.Plädskinn
2.Pälsskinn

Västar

Det finns inte två likadana västar. Bilderna visar några västtyper, endel finns att få färdiga , andra görs på beställning. Beroende på skinnurvalet planerar vi din just väst enligt önskemål.